Pinterest • O catálogo mundial de ideias

Explora De Trico, Chaminé e outros!

foto 01 de schoorsteen achter de Trico moest verdwijnen

Handzwikkerij; zwikken is het op de leest vormen van de schoen; in de grote fabrieken gebeurt het voor het grootste deel machinaal; met de hand worden alleen gezwikt de mindere soorten leer en kinderschoenen; hier 14- à 15-jarige jongens in de leerschool. Schoenfabriek Jan van Arendonk, Tilburg

Varkenskeuring. In de 17e eeuw kende Helmond strikte regels voor de plaatsen van kramen op de markt. In de zogenaamde “keuren” stond precies waar de potten- en pannenverkopers, de broodverkopers, de mensen met graan, turf en beesten moesten staan. De hele Markt en de Kerkstraat stonden vol. Maar ook nog buiten de Bindersepoort, bij het huidige postkantoor, stonden beesten. Klik op de afbeelding!

Mooie herinnering. Vlag op het bord voor de jairge, de letterkaart, het leesplankje en de schoolbanken.

Mevrouw de Koning achter de toonbank van haar levensmiddelenwinkel. Nederland, Boskoop, 1961. English: Grocery. The Netherlands, Boskoop, 1961.

de Foursquare

Oude kerk Asten

De originele prent van Jan de Beijer van de oude kerk van Asten. Is er op de achtergrond Café de Engel te zien? Mooie is, deze plaat is ouder dan dat geschat wordt dat Café de Engel is. De andere ''populaire'' prenten zijn afdrukken van deze prent: dat kun je zien aan het aantal kantelen, die is hier goed, maar op de andere afdrukken worden meer kantelen getekend. Bron: Noordbrabantsmuseum

BREAKING of the old church in Asten/ Afbraak van de oude vijftiende eeuwse kerk van Asten....op de achtergrond de nieuwe kerk.

Fransen crashen in de Peel. Het houten kruis bij de boerderij van Frans Maas.Het houten kruis bij de boerderij van Frans Maas. Het houten kruis bij de boerderij van Frans Maas. Fotograaf: Frans Smits. Frans Smits, de bedrijfsleider van de Maatschappij Griendtsveen in de Astense Peel, vertelt in zijn memoires "Frans Smits: mijn leven in de Peel" over de crash van een Halifax-bommenwerper met een Franse bemanning op 7 februari 1945. Voor het hele verhaal klikt u op de foto!